Lyon bez Pjanića izgubio prvo mjesto
Nije dobio šansu: Miralem Pjanić

Francuska liga, 31. kolo

Lyon bez Pjanića izgubio prvo mjesto

Fudbaleri Lyona više nisu lider na tabeli francuske lige. «Lavovi» sa Gerlanda su u posljednjem meču 31. kola odigrali «samo» 2:2 na svom terenu protiv ove sezone prosječnog Monaca pa je prvo mjesto sačuvao Marseille koji je nešto ranije deklasirao Grenoble (Mehmed Baždarević) sa 4:1.

Da se meč neće odvijati kako domaćini priželjkuju nagovijestio je hrvatski internacionalac Jerko Leko koji je pogodio mrežu Lyona za 1:0. Iako je Chris u 65. minutu donio izjednačenje (1:1), samo minut kasnije novi hladan tuš za domaće.

Ovaj put je Monaco poveo preko Pinoa (66.). Sve što su aktuelni prvaci uspjeli uraditi do kraja je novo izjednačenje u 81. minutu (Piquionne). Iako je sjedio na klupi, naš Miralem Pjanić nije dobio priliku da uđe u igru.

Poredak
Marseille 61 bod, Lyon 60, Bordeaux 59, Toulouse 56, Lille  56, PSG 56, Rennes 51, Nice 44, Lorient 38, Auxerre 37, Monaco 37, Valenciennes 36, Grenoble 35, Le Mans 35, Nancy 33, Sochaux 32, Caen 31, Nantes 30, Saint-Etienne 29, Le Havre 21.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.