Lyon bez prava na kiks

La Ligue

Lyon bez prava na kiks

Ovog vikenda na programu je 22. kolo francuske La Ligue. Da li će Bordeaux nastaviti pohod ka odbrani titule, da li će Montepellier izdržati ritam i da li će se Lyon uspjeti domoći Lige prvaka, ostaje nam da vidimo.

Drugoplasirana ekipa Montpelliera i dalje nezaustavljivo juri ka Ligi prvaka, prvi put u svojoj istoriji. Ekipa kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emira Spahića u ovom kolu gostuje kod još jednog novajlije u ligi, ekipe Boulogne. Za razliku od Montpelliera, koji je iz druge lige skočio na drugo mjesto, Boulogne se nalazi u veoma teškoj situaciji, jer se nalaze na pretposljednjem mjestu.

Međutim, informacije iz Francuske kažu kako je Spahić povrijeđen, te neće biti u kombinacijama za sastav u ovom meču.

Trećeplasirani Lille, koji ima dva boda zaostatka za Montpellierom, u ovom će kolu na gostovanje u Nicu, dok će davljenik Grenoble, našeg stručnjaka Mehmeda Baždarevića, vjerovatno posljednju slamku spasa za opstanak u društvu najboljih hvatati u susretu protiv Auxerrea na svom terenu.

Lider francuskog prvenstva i aktuelni prvak, Bordeaux, u ovom će kolu na noge Rennesu. Ekipa koju sa klupe sjajno vodi Laurent Blanc svakako će pokušati sačuvati ili eventualno povećati šest bodova prednosti nad drugoplasiranom senzacijom iz Montpelliera, ali Rennes, koji se nalazi na osmom mjestu, ima svoje nade i ciljeve, a to je svakako izlazak u jedno od evropskih takmičenja.

U nedelju su na programu tri utakmice, a nama najzanimljivija je svakako ona između Toulousea i Olympique Lyona. Lavovi su mnogo bolje krenuli u proljetni dio sezone, te se sada nalaze na četvrtoj poziciji, sa ipak velikim zaostatkom za vodećim Bordeauxom, koji je Miralemu Pjaniću i društvu odmakao devet bodova.

Lyon neće zadovoljiti ništa osim pobjede u Toulouseu, koji, s druge strane, ove sezone igra prilično dobro, pa Lavove sigurno ne očekuje lagana zadaća. Četa trenera Claude Puela, ukoliko misli i naredne sezone igrati u Evropi, ne smije ni misliti na prosipanje bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.