Lyon bolji od Athletica na Gerlandu

Grupa I

Lyon bolji od Athletica na Gerlandu

Lyon je došao do pobjede nad Athletic Bilbaom u okviru grupe I, baš kao i Sparta protiv Shmone.

Derbi susret večerašnjeg izdanja Evropske lige igrao se na stadionu Gerland u Lyonu, gdje je istoimeni domaćin dočekao prošlosezonskog finalistu ovog takmičenja, Athletic iz Bilbaa.

Domaći su poveli u 54. minuti, kada je za 1:0 u korist Lyona pogodio Lisandro Lopez. Međutim, uporni Baskijci su se vratili golom Inakia Gomeza u 79. minuti, a konačnih 2:1 i tri boda Lyonu donio je Jeremy Briand četiri minute prije kraja utakmice.

Praška Sparta je u Češkoj dočekala izraelsku Shmonu i došla do lagane pobjede rezultatom 3:1.

Golove za ekipu iz prijestolnice Češke postigli su Krejci, Kadlec i Svejdik, dok je za goste iz Izraela poentirao Gabai.

 


Lyo @SpheraChannel by SpheraChannel
szólj hozzá: Sparta Prague vs Hapoel Sh. 1:0 Krejci
szólj hozzá: Sparta Prague vs HAPOEL Shmona 2:0 Kadlec
szólj hozzá: Sparta Prague vs Hapoel Shmona 3:0 Svejdik

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti