Lyon deklasirao Monaco, grčevita borba za opstanak

Utakmice 37. kolo Ligue 1

Lyon deklasirao Monaco, grčevita borba za opstanak

Endin Čaušević

U terminu od 21 sat večeras su odigrane sve utakmice 37. kola francuske Ligue 1.

U centru pažnje večeras je bio direktan okršaj Lyona i Monaca za drugo mjesto na tabeli francuske Ligue 1 koje vodio direktno u Ligu prvaka. Lyon je deklasirao Monaco sa 6:1. Junak domaćih ponovo je bio Lacazette koji je postigao hat-trick.

Dva gola za Lyon postigao je i Yanga-Mbiwa, dok je jedan dodao Ghezzal. Jedini gol za goste postigao je Carvalho u finišu prvog poluvremena.

Lyon je osigurao drugo mjesto sa 65 bodova, dok je Monaco treći sa tri boda manje i ide u kvalifikacije Lige prvaka.

Važnu pobjedu ostvario je Toulouse koji je sada u sigurnoj zoni kolo prije kraja. Toulouse je sa 1:0 bio bolji od Troyesa.

Aktuelni prvak Francuske, PSG, ubjedljivo je slavio na gostovanju protiv Ajaccija (4:0), dok je Marseille sa 1:0 savladao Reims.

Ligue 1, 37. kolo:

Bastia - Angers 1:0

Bordeaux - Lorient 3:0

Ajaccio - PSG 0:4

Lille - Guingamp 0:0

Lyon - Monaco 6:1

Marseille - Reims 1:0

Montpellier - Rennes 2:0

Nantes - Caen 1:2

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nice - St. Etienne 2:0

Toulouse - Troyes 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi