Lyon do 90. gubio u Bordeauxu, ali je na kraju slavio

Kakav prekret Lavova

Lyon do 90. gubio u Bordeauxu, ali je na kraju slavio

Edmir Škorić

Domaćim pobjedama Lillea i Lorienta, te gostujućom Lyona u nedjelju je kompletirano 28. kolo francuske Ligue 1.  

Još popodne u nedjelju je Lille s 2:0 savladao Montpellier, a od 17 sati sastali su se Lorient i Saint-Etienne- Domaća momčad je do 10. pobjede stigla u samoj završnici i to golom s bijele tačke. Strijelac je bio Aliadiere.

U najzanimljivijoj utakmici dana Bordeaux je ugostio Lyon, koji je u posljednjim sekundama uspio da napravi veliki preokret.

Pogotkom Saiveta iz osme minute Bordeaux je poveo sa 1:0 i kada se činilo da će upisati 12. pobjeu, Bedimo je šokirao domaće i izjednačio na 1:1, a onda je, duboko u sudijskoj nadoknadi, Tolisso pogodio za 11. pobjedu Lyona, koji je sada petoplasirani ispred Marseillea sa 45 bodova, dok je Boreaux i dalje osmi sa 40 bodova.

Ligue 1, 28. kolo:
Lorient - Saint-Etienne 1:0 (Aliadiere 90 - penal)
Bordeaux - Lyon 1:2 (Saivet 8/ Bedimo 91, Tolisso 95)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.