Lyon doveo Valbuenu

Cijena sedam miliona eura

Lyon doveo Valbuenu

S. Bošković

Lyon je dogovorio transfer Mathiuea Valbuene, iz Dinama Moskve za oko sedam miliona eura.

Smatra se da je bivši igrač Marseillea nezadovoljan u Rusiji, pogotovo nakon što njegov, već sad, bivši klub Dinamo Moskva nije uspio izboriti Europu. 

Kako pišu mediji u Francuskoj, transfer je gotovo zaključen, a cijena koja se spominje je 7 miliona eura ili pet i pol miliona funti.

Glavni problem pri potpisivanju ovog transfera predstavljala je plaća francuskog internacionalca, koja je morala biti smanjena, ali nakon pregovora između sjajnog krilnog igrača, te kluba sa Gerlana taj problem je riješen. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Valbuena je najbolji nogomet u karijeri igrao u Marseilleu, klubu gdje je proveo osam sezona. Na Veledromu nastupio je u 325 utakmica, postigao 38 pogodaka, a asistirao 50 puta. Nakon toga za šest miliona funti prelazi u Dinamo iz Moskve. Tu je odigrao samo 18 ligaških utakmica, ali je protivničku mrežu tresao četiri puta, te asistirao deset puta.

Igrač, koji je za Francusku, odigrao 48 utakmica nakon samo jedne sezone izbivanja vraća se u Francusku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.