Lyon gostuje kod Lillea, Marseille dočekuje Gaillard

Ligue 1, šesto kolo

Lyon gostuje kod Lillea, Marseille dočekuje Gaillard

Ovog vikenda su na rasporedu utakmice šestog kola francuske Ligue 1. Večeras će se odigrati jedan susret, za subotu je zakazano šest susreta, dok će se u nedjelju odigrati  tri susreta.

Montpellier će večeras pokušati da se svojim navijačima iskupi zbog poraza od Arsenala u prvom kolu grupne faze Lige prvaka. Aktuelni prvak je sezonu počeo jako loše i ima samo četiri boda na svom kontu, a protiv Saint-Etienna će pokušati da dođe do tek druge pobjede u prvenstvu. Gosti su startali nešto bolje i sa šest bodova se nalaze na devetoj poziciji. Ipak, bodovi protiv uzdrmanog šampiona bi im dobro došli pred nastavak sezone.

 

Najzanimljviji duel ovog kola, odigrat će se u nedjelju između Lilla i Lyona. Domaći se nakon pet kola nalaze na 11. mjestu na tabeli i ovo svakako nije start prvenstva kom su se oni nadali. Ni u Ligi prvaka im ne cvjetaju ruže budući da ih je na njihovom terenu porazio BATE Borisov. Lyon sa druge strane, ima četiri pobjede i jedan remi u dosadašnjem toku prvenstva i sa 13 bodova zauzima drugo mjesto na ljestvici. I jedni i drugi će sasvim sigurno ići po pobjedu. Domaćima ona treba da bi popravili loš utisak sa starta, a gostima da ne bi izgubili korak sa vodećim Marseillom.

 

Trenutno vodeća ekipa francuskog prvenstva, Marseille, će nakon remija protiv Fenerbahcea (2:2) u Evropskoj ligi, dočekati Gaillard. Domaći su u prvenstvu počeli fantastično. Pet pobjeda iz isto toliko susreta je najbolja poruka fudbalskoj javnosti kakve su ambicije kluba ove sezone. Gosti sa druge strane, su tek u prošlom kolu upisali prvu pobjedu i ukoliko uskoro ne zaigraju bolje, u nastavku sezone mogli bi pasti u opasnu zonu.

 

Bogati PSG će nakon ubjedljive pobjede u Ligi prvaka nad Dinamom iz Kijeva u goste neugodnoj Bastiji. Ibrahimović i društvo, su nakon nešto lošijeg starta prvenstva u kom su upisali tri remija, uvezali dvije pobjede i nalaze se na ugodnoj četvrtoj poziciji. Ipak, njihov cilj je sami vrh, a da bi stigli do njega ne smiju gubiti korak za vodećima.

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bordeaux će također u nedjelju odigrati svoj susret šestog kola, a u goste im dolazi Ajaccio. Domaći igraju u jako dobroj formi, a to potvrđuje i činjenica da su u prvom kolu grupne faze Evropa lige na svom terenu su savladali Club Brugge. Ajaccio je u dosadašnjih pet kola sakupio isto toliko bodova te na megdan dobro raspoloženom domaćinu dolaze sa ciljem da izbjegnu poraz.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.