Lyon, Lorient i Nica u polufinalu

Francuski Liga kup, četvrtfinale

Lyon, Lorient i Nica u polufinalu

Večeras su odigrane i preostale tri četvrtfinalne utakmice francuskog Liga kupa, nakon kojih su poznati svi polufinalisti.

U derbiju ove runde takmičenja, Lyon je uspio savladati aktulenog prvaka i osvajača kupa, ekipu Lillea sa 2:1 i na taj način plasirati se u polufinale.

Već u 11. minuti meča, Lyon je ostao sa igračem manje nakon isključenja Daboa, što su gosti znali iskoristiti i u 27. minuti golom Joe Colea povesti. Ipak, u finišu prvog poluvremena, Lavovi sa Gerlanda su golom Kallstroma poravnali na 1:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Potpuni preokret sa igračem manje, Lyon je napravio u 64. minuti, kada je Lisandro Lopez pogodio za 2:1, što je bio, ispostavilo se i konačan rezultat ovoga meča. Do kraja susreta u redovima Lillea isključen je Debuchy.

Lorinet je golom Sunua kao gost bio bolji od Le Mansa, dok je Nica nakon penala bila uspješnija od Dijona i plasirala se u polufinale. Nakon regularnog dijela i produžetaka rezultat je bio 2:2.

Jučer je Marseille  gostujućom pobjedom protiv Caena (0:3) obezbijedio plasman u polufinale, tako da su poznati svi polufinalisti francuskog Liga kupa.



CDL Le Mans - Lorient
CDL Nice - Dijon

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.