Pauza traje već duže od sat vremena, ali će se meč Lyona i Marseillea odigrati večeras!

Donesena konačna odluka

Pauza traje već duže od sat vremena, ali će se meč Lyona i Marseillea odigrati večeras!

E. Čaušević

Utakmica između Lyona i Marseillea će ipak večeras biti odigrana.

Derbi između Lyona i Marseillea počeo je u 21 sat, ali je utakmica prekinuta nakon svega nekoliko minuta nakon što je jedan od navijača flašom u glavu pogodio Dmitrija Payeta.

Payet je pokušao da izvede korner, a onda ga je flaša pogodila u glavu nakon čega je ostao ležati na terenu.

Ljekarski tim je ukazao pomoć veznjaku Marseillea koji se pridigao, ali je glavni sudija poslao igrače oba tima u svlačionicu i odlučio je da prekine utakmicu.

Prekid meča trajao je preko sat vremena i francuski mediji su objavljivali da glavni sudija Ruddy Buquet ne želi da nastavi meč, ali očito da se predomislio.

Spiker na stadionu objavio je da će se utakmica odigrati večeras i to da će početi od prve minute. No, također poručio je da će meč biti definitivno prekinut ako dođe ponovo do bilo kakvog incidenta.

Image

Objavljeno je i da Payet ne želi da igra ovaj meč jer nije u stanju da se vrati na teren i bit će zanimljivo vidjeti da li će biti u početnoj postavi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Očekuje se da će se igrači zagrijati nekoliko minuta, a onda bi utakmice trebala početi od prve minute.

Također, treba dodati i da je identificiran navijač koji je bacio flašu i pogodio Payeta u glavu i on je odmah uhapšen, te se nalazi u policiji gdje će dati izjavu i sigurno biti žestoko kažnjen od strane kluba.

Top Komentari

Lona87
Koja budala
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije