Lyon nastavlja sa serijom

La Ligue 1

Lyon nastavlja sa serijom

Fudbalsko prvenstvo Francuske dosta dugo nije bilo zanimljivije, uglavnom zbog sedmogodišnje dominacije Olympique Lyona.

Mrtva utrka Bordeauxa i Montpelliera se nastavlja i dalje. Aktuelni lider Bordeaux u zaostaloj je utakmici u srijedu navečer poražen na svom terenu od Auxerrea, te su tako obje ekipe ostale na po 52 boda, s tim da Žirodinci imaju bod više.

Spaha & co. preuzimaju vrh?


Ekipa našeg kapitena Emira Spahića upravo će na svom stadionu protiv Auxerrea tražiti pobjedu s kojom bi se san ove ekipe koja je ove sezone ušla u Ligue 1 produžio. Međutim, Spahiću i društvu u goste dolazi drugo najprijatnije iznenađenje. Nakon pobjede u Bordeauxu, Auxerre je izbio na treće mjesto na tabeli, sa samo bodom zaostatka za dva lidera i ovaj susret iz tog razloga svakako zaslužuje epitet derbija kola.

U timu Montpelliera jedino u sastavu neće biti od ranije povrijeđenog stopera Nenada Džodića, dok je na drugoj strani u ekipi Auxerrea upitan nastup Stephane Grichtinga.

Lyon nastavlja seriju


Ekipa Lyona, koja je u srijedu sjajnim golom reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića iz Lige prvaka izbacila veliki i skupi Real Madrid, na svom će Gerlandu dočekati najtrofejniji francuski klub St. Etienne. Lavovi su furioznom serijom pobjeda u La Ligue 1 u proljetnom dijelu prvenstva došli na samo dva boda zaostatka na Bordeauxom i Montpellierom i u susretu sa davljenikom St. Etienneom važe za apsolutne favorite.

Trener Lavova Claude Puel za ovaj susret neće moći računati na povrijeđenog Jean-Alaina Boumsonga, a u sastavu neće biti ni Francoisa Clerca i Clebera Andersona. Priliku bi tako mogao dobiti Dejan Lovren. Također, upitan je nastup Michela Bastosa.

Vjerovatnih 11 Lyona: Lloris, Reveillere, Cris, Boumsong, Cissokho, Toulalan, Makoun, Govou, Pjanić, Delgado, Lisandro.

Bordeaux u problemima


Lider Bordeaux u ovom će kolu gostovati na stadionu Louis II kod Monaca. Žirodinci će u Kneževini gostovati bez povrijeđenog Marca Planusa i kapitena Aloua Diarre. Međutim, ni Monaco nije bez problema sa sastavom, pa će gostovanje Bordeauxa dočekati bez Djimia Traorea, koji će odraditi suspenziju i povrijeđenog Korejanca Park Chu-Younga.

Čini se kako Lille polako gubi korak za vodećim ekipama lige, ali u ovom kolu ne bi trebali imati pretjerano težak posao. U goste Lilleu u ovom kolu dolazi Mehmed Baždarević sa svojom ekipom Grenoblea, koja je već otpisana iz društva najboljih.  Međutim, u posljednjih nekoliko kola Grenoble igra bolje nego tokom cijelog toka sezone, dok je fudbaleri Lille sigurno umorni nakon atomskog susreta sa Liverpoolom u okviru Evropske lige, pa bi kladioničarima u ovom susretu vjerovatno mogao odgovarati "X2".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.