Lyon ponudio 15 miliona eura za Cissokha

Francuzima ne smetaju pokvareni zubi

Lyon ponudio 15 miliona eura za Cissokha

Adnan Beganović

Sportski direktor francuskog Lyona, Mariano Faccioli, otkrio je kako je taj klub spreman Portu ponuditi traženih 15 miliona eura za Alya Cissokha.

Cissokho je bio na pragu prelaska u Milan, ali čelni ljudi Rossonera u ovom prelaznom roku ulaze iz greške u grešku, pa je i ovaj gotovo okončan transfer pao u vodu. Naime, vodstvo Milana je prvobitno pristalo platiti portugalskom klubu 15 miliona eura, ali nakon rutinskog liječničkog pregleda i navodnih problema sa zubima Cissokha, Galliani i društvo tražili su od Porta smanjenje odštete, na što Portugalci nisu pristali.

Ovakvu situaciju odlučili su iskoristiti u klubu našeg Miralema Pjanića, pa su shodno tome na adresu Porta poslali ponudu vrijednu traženih 15 miliona eura.

„Porto za Cissokha traži 15 miliona eura i to je ponuda koju smo mi poslali. Mlad je igrač i pred njim je sjajna budućnost. Ako predsjednik Porta Pinto de Costa bude držao svoju riječ, Cissokho će sljedeće sezone biti igrač Lyona“, rekao je Faccioli francuskim medijima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.