Lyon porazio Grenoble, Pjaniću 20 minuta

Le Championnat, 30. kolo

Lyon porazio Grenoble, Pjaniću 20 minuta

Edmir Škorić

U prvom susretu 30. kola francuskog Le Championnata nije bilo iznenađenja. Lyon je na svom Gerlandu sa 2:0 slavio protiv posljednjeplasiranog Grenoblea.

Poluvrijeme na Gerlandu proteklo je bez golova, pa se činilo kako će se na samom startu 30. kola dogoditi iznenađenje. No, na samom otvaranju drugog dijela Lyon dolazi do vodstva. Edersonov udarac sa 18 metara sjajnom paradom odbranio je gostujući golman Maubleu, ali se lopta odbila na desnu stranu do Gomisa, koji vraća nazad do Bastosa, a Brazilac ljevicom pogađa donji desni ugao gola Grenoblea.

Miralem Pjanić ušao je u igru dvadesetak minuta prije kraja umjesto Makouna, a Lavovi su do kraja uspjeli zabiti i drugi pogodak, sa kojim su osigurali tri nova boda. Delgado je ovaj put bio strijelac, a nešto ranije kod gostiju je pocrvenio Bostjan Cesar.

Le Championnat, 30. kolo:
Lyon - Grenoble 2:0 (Bastos 47, Delgado 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.