Lyon posramljen u Touloseu, Caenu bod na Veledromu

Ligue 1, 32. kolo

Lyon posramljen u Touloseu, Caenu bod na Veledromu

Edmir Škorić

Uvjerljivu pobjedu ostvarili su nogometaši Toulousea nad Lyonom u susretu 32. kola francuske Ligue 1.

U Francuskoj su danas odigrana dva zaostala susreta 32. kola Ligue 1. Caen je vrijedan bod u borbi za opstanak osvojio na Veledromeu protiv Marseillea, koji se očito zadovoljio Liga kupom, pa previše ih današnji rezultat nije ni zanimao.

Poveo je Caen pogotkom Frederica Bulota u 11. minuti, ali je Loic Remy s bijele tačke u 27. minuti postavio konačan rezultat.

Sramotu je Lyon doživio u Toulouseu, gdje je domaćin triput tresao mrežu francuskog reprezentativnog golaman Huga Llorisa.

Francois Sirieix je u devetoj minuti matirao Llorisa, a isti igral je u 22. asistirao Emmanuelu Rivieri za 2:0. Za konačnih 3:0 pogodio je rezrevista Umut Bukut u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Toulouse se bodovno izjednačio sa Lyonom na diobi četvrte pozicije. Trećeplasirani Lille, zasad posljednji putnik za Ligu prvaka, ima šest bodova više.

Ligue 1, 32. kolo:
Marseille - Caen 1:1 (Remy 27 - penal/ Bulot 11)
Toulouse - Lyon 3:0 (Sirieix 9, Riviere 22, Bulut 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti