Lyon preko Bordeauxa u četvrtfinalu

Francuski kup, osmina finala

Lyon preko Bordeauxa u četvrtfinalu

U derbi utakmici osmine finala Francuskog kupa, Lyon je nakon produžetaka savladao Bordeaux sa 3:1.

Bordeaux je poveo preko Jussiea u 23. minuti. Gouffran je oduzeo jednu loptu Koneu i uposlio Jussiea, koji je snažnim šutem savladao Llorisa za 0:1.

Gouffran je mogao udvostručiti prednost gostiju, ali je njegov šut otišao pored gola, da bi Lyon izjednačio preko Lacazetta u 36. minuti, koji je bio najprisebniji nakon jedne gužve i odbijene lopte.

Lavovi su u nastavku imali potpunu terensku inicijativu, a Lacazette je imao dvije velike šanse, ali je Carrasso u oba navrata sjajno intervenisao, pa je nakon regularnih 90 minuta ostalo 1:1.

Konačno, u produžetku Lyon dolazi do pobjede. U 96. minuti nakon što je Briand loše zahvatio jednu loptu, Gomis se najbolje snašao i pogodio za 2:1, a pobjedu i prolaz Lyona u četvrtfinale, ovjerio je Briand u 118. minuti, nakon jedne brze kontre Lavova.


Lyon 0-1 Bordeaux
Clip - lyon v bordox 1-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.