Lyon protutnjao kroz Sochaux
Niang postigao tri gola za Marseille

La Ligue 1

Lyon protutnjao kroz Sochaux

U današnje dvije utakmice francuske La Ligue favoriti nisu imali većih problema, te su zabilježili dvije uvjerljive pobjede.

Olympique Lyon igra u ovoj drugoj polusezoni daleko bolje nego na otvaranju. Nakon velike pobjede nad Real Madridom na Gerlandu prošle sedmice u ovkiru Lige prvaka, Lavovi su u ovom kolu doslovno protutnjali kroz Sochaux, zabilježivši ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Trener Lyona Claude Puel odlučio je protiv Sochauxa izvesti kombinovan sastav, a većinu svojih prvotimaca ostavio je na klupi za rezerve. Među rezervama se našao i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, koji danas nije ulazio u igru.

Ipak, ni to nije omelo Lyon da zabilježi visoku pobjedu, a junak susreta bio je Bastos, koji je ostvario hat-trick, dok je jedan gol postigao Lopez.

Marseille na Velodromeu nije imao velikih problema sa Nancyem, te su ostvarili pobjedu rezultatom 3:1. Ono što je Bastos uradio za Lyon, Mamadou Niang je uradio za Marseille, dakle postigao tri gola u 9, 33. i 66. minuti, dok je počasni pogodak za Nancy postigao Luiz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.