Lyon se oprostio od Liga kupa

Lyon se oprostio od Liga kupa

Miralem Pjanić je igrao u prvom sastavu Lyona koji se večeras oprostio od takmičenja u francuskom Liga kupu. Bolji od Lyona bio je PSG nakon produžetaka rezultatom 2:1.

Lyon je poveo golom Jimmyja Brianda u 38. minuti, a PSG je poravnao u 86. minuti golom Bodmera. Pobjedu gostima iz Pariza donio je Ludovick Giuly u 101. minuti utakmice.

Marseille je plasman u četvrtfinale izborio gostujućom pobjedom nad Guingampom 1:0, a igrač odluke bio je Andre Ayew u 42. minuti. Lille je na svom terenu bio ubjedljiv protiv Caena (4:1), Yohan Cabaye je zabio dva puta, a Gervinho i Eden Hazard su zabili po jedan pogodak.

Auxerre je protiv Bastije bio još ubjedljiviji, a za to su najzaslužniji igrači Bastije koji su zaradili crvene kartone, pa je Auxerre bio brojčano nadmoćniji. Quercia i Hangbart su postigli po jedan pogodak, a Sammaritano je bio dvostruki strijelac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti