Lyon se raspituje za Gudjohnsena

Lyon se raspituje za Gudjohnsena

Prema navodima španskih medija, islandski reprezentativac i fudbaler Barcelone Eidur Gudjohnsen (30) na kraju će sezone napustiti redove katalonskog kluba nezadovoljan minutažom.

Najrealnijim se zasad čini transfer u redove Lyona, sa čijim je predstavnicima sportski direktor Barcelone Txiki Begiristain već započeo pregovore.

Barcelona navodno pokušava Gudjohnsena uključiti u transfer Karima Benzeme, najboljeg napadača Lyona, ali se to čini malo vjerovatnim.

Gudjohnsenov ugovor s Barcelonom ističe u junu naredne godine, a njegova se vrijednost na tržištu procjenjuje na pet miliona eura. Ove je sezone Gudjohnsen nastupio u 23 utakmice u Primeri, većinu ih je započeo s klupe, a dao je tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.