Lyon siguran, gol Pjanića
Pjanić u sve boljoj formi

U utakmica posljednjeg kruga kvalifikacija

Lyon siguran, gol Pjanića

M. Maksimović

Sudeći po rezultatima preostalih pet utakmica posljednjeg kruga kvalifikacija za Ligu prvaka, velikih uzbuđenja u revanšu ne bi trebalo biti. Sedmerostruki prvak Francuske, Lyon našeg Miralema Pjanića je bio najubjedljiviji. Na Gerlandu je stradao Anderlecht 5:1, a vodeći gol za Lyon je postigao naš reprezentativac Miralem Pjanić.


U preostalim utakmicama gosti su ostvarili sve četiri pobjede. Zurich je nadigrao Ventspils 3:0, dok je Maccabi savladao Red Bull Salsburg 2:1 u gostima, kao i Debrecen sastav Levskog, U derbiju večeri Atletico Madrid je pobjedio Panathinaikos  u Atini 3:2

Igrala se 10.minuta utakmice kada je Pjanić iz slobodnjaka zabio za 1:0.  Pet minuta kasnije već je bilo 2:0, Lisandro je bio precizan sa bijele tačke. Loš početak je nagovjestio loš kraj za goste iz Belgije. Do odmora je još dva puta otišla lopta iz leđa Prota. U 39.minuti je strijelac Bastos, a ti minute kasnije gol zabija i Gomis.

Gosti su nakratko zaprijetili, Suarez je strijelac za 4:1, a konačnih 5:1 postavlja drugim golom Gomis pet minuta kasnije. Miralem Pjanić je odradio cijelu utakmicu što je ohrabrujuće pred nastavak kvalifikacija.



U svim preostalim utakmica su slavili gosti. Atletico Madrid je izdržao u duelu sa Panathinaikos ostvarivši pobjedu 3:2. U prvom dijelu je postignut jedan gol, a gol je dijelo Maxi Rodrigueza.Domaćini su dobro otvorili drugo poluvrijeme, Salpingidis je vratio u 47. minuti utakmicu na početak. Tih 1:1 dugo je stajala na semaforu, sve do 63. minute kada Forlan zabija za 1:2. Treći gol Aguera koji je stigao dvadeset minuta prije kraja je riješio sve dileme. Sve što su domaćini napravili u nastavku bio je gol Leta u 74. minuti.

Nakon Basela, Zurich će biti naredni predstavnik Švicarske u ovom cijenjenom takmičenju. Vonlanthen, Aagerner i Đurić su bili strijelci za čistih 0:3 za trijumf u gostima protiv Ventspilsa. U gostima je, što opet predstavlja malo iznenađenje, Debrecen pobjedio Levski.Gol za pobjedu 1:2 zabio je Cvitkovics u 76.minuti. Istim rezultatom je završen duel Red Bulla i Maccabi Haife. Ovdje je čovjek odluke bio Arbeitman šest minuta prije kraja.

Rezultati prvih utakmica:
Lyon - Anderlecht 5:1
Levski - Debrecen 1:2
Red Bull Salzburg - Maccabi Haifa 1:2
Ventspils - Zurich 0:3
Panathinaikos - Atletico Madrid 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.