Lyon spreman da proda Gourcuffa

Ukoliko dođe prava ponuda

Lyon spreman da proda Gourcuffa

Gourcuff je u Lyon stigao iz Bordeauxa za 22 miliona eura, ali nije se puno naigrao, a najveći razlog su povrede.

Predsjednik Lyona potvrdio je da je klub spreman pustiti Gourcuffa u drugi klub ukoliko dobije dobru ponudu i odluči se na odlazak sa Gerlanda. Aulas je ranije izjavio da Lyon mora prodati tri igrača kako bi pokrio dugove. Bafetimbi Gomis, Anthony Reveillere i Michel Bastos bili su blizu odlaska iz kluba u ljetnom prelaznom roku. Sada je Aulas spreman da proda Gourcuffa kako bi sanirao dugo od 28 miliona eura. 

 

"Yoann je važan dio Lyonove momčadi. Doveli smo ga za mnogo novaca kada je bio najbolji igrač u Ligi 1. Za sada možemo reći da ova investicija nije bila ekonomski isplativa," rekao je Aulas. 

 

Gourcuff se nakon dobrih igara u pripremnom periodu opet povrijedio u susretu protiv Troyesa u okviru drugog kola šampionata. Lyon u nedjelju igra derbi susret protiv Marseillea, a Gourcuff bi se u sastav Lyona moga vratiti upravo na tom susretu. "On se mora izboriti za mjesto u sastavu nakon povrede koljena. Nadamo se da će biti spreman za put u Marseille. Ukoliko se vrati na teren i dobijemo dobru ponudu, a bude htio napustiti klub, mogli bi ga prodati," rekao je Aulas. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

Osim Gourcuffa ovih dana se priča i o odlasku Lisandra Lopeza iz ekipe. Međutim Aulas je demantirao mogući odlazak Argentinca, rekavši da je on veoma važan igrač za Lyon i da nije na prodaju. Lisandra bi u svojim redovima u januaru željela vidjeti Fiorentina, ali čini se da od toga neće biti ništa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.