Lyon ubjedljiv, Pjaniću samo 12 minuta

Ligue 1

Lyon ubjedljiv, Pjaniću samo 12 minuta

Utakmicama 20. kola francuske Ligue 1 večeras je nastavljena sezona, nakon kraće zimske pauze, a odigrano je devet utakmica.

Lyon je na svom Gerlandu dočekao Lorient, a reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića ponovo nije bilo u prvom timu Lavova, a u igru je ušao tek u 78. minuti umjesto Yoanna Gourcuffa.

Pet minuta prije odlaska na odmor, Gomis je doveo domaće u prednost, a Kim Kalstrom je povisio na 2:0 u 54. minutu susreta. Samo četiri minute kasnije Gomis je svojim drugim golom otklonio sve dileme oko pobjednika u ovom susretu.

Montpellier je dočekao Valenciennes bez kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emira Spahića, koji boluje od gripe. Izostanak kapitena Zmajeva se osjetio na igri domaćih, pa su gosti poveli golom Dossevija u 49. minuti. Ipak, Montpellier je uspio izjednačiti deset minuta prije kraja golom Girouda sa bijele tačke, a sva tri boda domaćima donio je El Kaoutari.

Arles, bh. stručnjaka Faruka Hadžibegića, nastavio je sa lošim rezultatima, pa je u ovom kolu ubjedljivo poražen rezultatom 4:0 na gostovanju kod Rennesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.