Lyon uz dosta muke do pobjede nad Lorientom

Ligue 1

Lyon uz dosta muke do pobjede nad Lorientom

M. Šljivak

Fudbaleri Lyona savladali su danas na Gerlandu ekipu Lorienta sa 3:1 u susretu 26. kola Ligue 1.

Prvo poluvrijeme donijelo je veoma dobru utakmicu sa dva gola i dosta prilika. Gosti iz Lorienta su do vodstva stigli u 11. minuti kada Jeremie Aliadiere nakon kornera glavom pogađa za vodstvo od 1:0. U 24. minuti Lyon je izjednačio. Strijelac gla za Lavove bio je Argentinac Lisandro Lopez.

Lorient je nakon primljenog gola zaigrao sjajno. U 33. minuti Monet-Paquet je ukrao loptu odbrani Lyona, ali je pogodio stativu, da bi četiri minute kasnije Vercoutre odbranio šut Enza Realea, pa se na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 1:1.

U nastavku nismo uživali u lijepom fudbalu, ali je Lyon ipak stigao do pobjede. U 50. minuti Lyon stiže do vodstva. Nakon lijepe akcija domaćih i šuta Lopeza, na pravom se mjestu našao Rachid Ghezzal koji je pogodio za 2:1.

Potom je uslijedio miran period utakmice u kojem nije bilo ozbiljnijih prilika. Ipak,u samom finišu susreta Arnold Mvuemba pogađa za konačan rezultat susreta od 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.