Lyonu bod, Montpellieru tri, Spahiću crveni

La Championnat, 37. kolo

Lyonu bod, Montpellieru tri, Spahiću crveni

Adnan Beganović

Lyon našeg Miralema Pjanića odigrao je neriješeno u 37. kolu La Championnata na gostovanju kod Valenciennesa (2:2), dok je Montpellier uz crveni karton kapitena našeg nacionalnog tima Emira Spahića pobijedio Lorient (2:1).

Lyon je sjajno otvorio susret i u 17. minuti na asistenciju Ederosna Kalstrom je doveo momčad našeg reprezentativca Miralema Pjanića, u vodstvo. Rezultat se nije mijenjao sve do 72. minute, a onda su domaći preko Johana Audela došli do izjednačenja. Osam minuta nakon izjednačujućeg pogotka Valenciennes je došao do potpunog preokreta. Sudija susreta pokazao je na bijelu tačku, a Renaud Cohade je bio neumoljiv. U sudijskoj nadoknadi vremena Dianbobo Balde pogodio je sopstvenu mrežu, te tako donio Lyonu jako vrijedan bod u borbi za Ligu prvaka. Naš reprezentativac Miralem Pjanić susret je počeo na klupi za rezerve, a u igru je ušao u 57. minuti umjesto Lamine Gassama.

Montpellier je pred svojim navijačima sa 2:1 svladao Lorient. Momčad našeg Emira Spahića do prednosti je došla u 30. minuti i to iz jedanaesterca, a strijelac je bio Victor Hugo Montano. Dva minuta prije odlaska na odmor Souleymane Camara povisuje na 2:0. Pogodak za konačnih 2:1 postigao je Gregory Bourillon u sudijskoj nadoknadi vremena. Treba istači da je kapiten našeg nacionalnog tima Emir Spahić "pocrvenio" u 83. minuti susreta.

Auxerre je kiksao u duelu sa Lensom (0:0), dok je Lille u "ljepotici" kola svladao Marseille (3:2). Novi prvak Francuske poveo je preko Nianga u 6. minuti, da bi Cabaye u 28. iz jedanaesterca izjednačio. Međutim, Marseille je do odmora poveo i to u 45. minuti preko Hiltona. Do 81. minute rezultat se nije mijenjao, a onda De Melo poravnava, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Debuchy postigao zlata vrijedan pogodak za Lille.

Grenoble, kojeg s klupe predvodi bh. stručnjak Mehmed Baždarević, pobijedio je Boulogne rezultatom 2:0. Oba pogotka za momčad našeg stručnjaka postigao je Ljuboja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.