Lyonu samo bod, Pjanić jedan od boljih

Lyonu samo bod, Pjanić jedan od boljih

Adnan Beganović

U okviru 33. kola francuskog fudbalskog prvenstva Lyon našeg Miralema Pjanića na svom terenu nije uspio pobjediti PSG. Naš reprezentativac zaigrao je od prve minute i bio je jedan od boljih u redovima Lyona. 

Aktuelni šampion Francuske nastavio je sa lošim igrama i nakon ovog remija male su šanse da Lyon odbrani titulu.

Tokom cijelog susreta Lyon je bio bolja momčad, ali ipak nije uspio probiti bunker Parižana. Naš reprezentativac Mralem Pjanić igrao je do 74. minute kada je zamjenjen Edersonom.

Pjanić je prikazao jednu od boljih partija u posljednje vrijeme i prava je šteta što desni bek Lyona nakon njegove sjajne asistencije nije uspio loptu ubaciti u mrežu. Spikeri francuske televizije koja je prenosila meč bili su oduševljeni igrom mladog Bosanca te su u nekoliko navrata ponovili da je sasvim izvjesno da je Pjanić idealna zamjena za Juninha koji se na kraju sezone vraća u Brazil.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lyon sada već zaostaje za prvoplasiranim Marseillom tri boda te ukoliko Marseille sutra pobjedi Lille na gostovanju, momčad našeg Miralema Pjanića polako se može opraštati od titule.

Francuska fudbalska liga, 33. kolo:
Lyon – PSG 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.