Lyonu samo bod, Pjaniću 45 minuta

La Championnat

Lyonu samo bod, Pjaniću 45 minuta

Adnan Beganović

Nakon što su napravili pravi senzaciju izbacivši Real iz osmine finala LP fudbaleri Lyona nisu u 28. kolu La Championnata na Gerlandu uspjeli pobijediti St Etienne.

Susret je završio bez pobjednika (1:1), a naš reprezentativac Miralem Pjanić na terenu je proveo prvih 45 minuta.

Kikseve Bordeauxa i Montpelliera fudbaleri Lyona nisu uspjeli iskoristiti te se još više primaknuti samom vrhu tabele. Iako su u susret sa ove sezone neuvjerljivim St Etienneom ušli kao favoriti, to nisu opravdali na terenu.

Gosti su prvi došli u vodstvo i to u 38. minuti preko Emmanuela Riviere. Tek nakon vodstva gostiju Lyon je zaigrao nešto bolje, a do izjednačenja je došao u 79. minuti. Strijelac za kasnije će se ipostaviti konačnih 1:1 bio je Lopez koji je u igru ušao početkom drugog poluvremena umjesto našeg Miralema Pjanića.

Do kraja susreta Lyon je pokušavao doći do pogotka, a najbolju priliku imao je Kim Kallstrom u 86. minuti, no njegov udarac odbranio je golman gostujuće momčadi Janot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.