Ma, može i tako: Bio je to najgori vezni red u historiji Uniteda...
Jedna od većih Arsenalovih sramota desila se na današnji dan prije sedam godina

Ogledalo majstorstva Alexa Fergusona

Ma, može i tako: Bio je to najgori vezni red u historiji Uniteda...

Ako postoji utakmica koja sažima 26 godina vladavine Sir Alexa Fergusona u Manchester Unitedu onda je to meč protiv Arsenala iz 2011. godine.

Sir Alex, koji je bio kralj motivacije i upravljanja ljudima, odlučio je u četvrtfinalu FA kupa izostaviti ključne igrače, postavivši brazilsku braću Rafaela i Fabija na krilne pozicije, a John O'Shea i Darron Gibson zauzeli su pozicije u sredini veznog reda.

Unatoč tome, Manchester United je otvorio otvorio utakmicu golom Fabija iz 27. minute, a Wayne Rooney je zapečatio sudbinu Arsenala samo četiri minute nakon poluvremena.

Mnogi su sumnjali u snagu Unitedovog tima i taktičku opredjeljenost prije prvog sudijskog zvižduka, a potpuno je jasno zašto.

Mnogi i danas smatraju da je to bio najgori vezni red u historiji tima s Old Traforda, ne vjerujući da igrači poput Samira Nasrija, Jacka Wilsherea i Laurenta Koscielnyja nisu mogli zaustaviti ovakav United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sam Huxley, novinar koji prati igre Aston Ville i radi za BBC Sport, od tada je sastavio popis svih Arsenalovih nevjerovatnih predstava u zadnjih deset godina.

Popis se sastoji od zapanjujuća 62 meča i uključuje kratak sažetak igre i onoga što se dešavalo i na šta je Arsenal ličio.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Murinjo ne moze sevilju dobit sa sancezima i pogbama a alex nepobjediv bio sa fabijom i rafaelom. Ne mogu se njih dvojica porediti ko treneri
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi