Utakmica trajala čitavu vječnost, pogubljeni sudija više nije znao šta da radi

Nevjerovatna scena

Utakmica trajala čitavu vječnost, pogubljeni sudija više nije znao šta da radi

Midhat Šljivak
Teme:

Južnoamerički fudbal uvijek je davao mnogo više emocije u odnosu na druge kontinente.

Fudbal na ovom kontinentu igra se sa dosta strasti. Temperament ljudi u Južnoj Americi je prepoznatljiv i zato često na utakmicama možemo vidjeti stvari koje se rijetko viđaju negdje drugo.

Utakmica ekvadorskog prvenstva između Macare i Aucasa donijela je nestvarne scene u nadoknadi meča koji je trajao nevjerovatnih 110 minuta.

Duel ovih ekipa završen je rezultatom 1:1. Golovi su postignuti s penala duboko u sudijskoj nadoknadi meča.

Sudija Alex Cajax-Torres je u 90. minuti pregledom VAR-a odlučio da dodijeli penal Aucasu, a takva njegova odluka izazvala je ogroman bijes kod domaćih.

Odlučili su se i fizički obračunati s njim. Kada je potrčao prema kaznenom prostoru pokazujući na bijelu tačku igrač Macare Carlos Espinoza mu je stao na put i zaustavio ga je upotrebom sile.

Oglasi

Odmah je Cajax-Tores reagovao. Pokazao mu je crveni karton, a zatim je nastalo naguravanje sa stručnim štabom domaćih te je pokazao još nekoliko crvenih kartona.

U naletu bijesa sudija je snažno odgurnut i pao je na teren. Srećom nije bilo udarca, pa je odlučio da nastavi utakmicu.

Tek 10 minuta kasnije izveden je penal. Pogodio je Canga za vodstvo gostiju od 1:0, da bi ipak tri minute kasnije Macara došao do izjednačenja.

Ovog puta je dosuđen penal za domaći sastav. Rodriguez je namjestio loptu i pogodio je za 1:1 u 103. minuti susreta.

Ukupni je meč trajao gotovo 110 minuta. Nesretni sudija našao se pod velikim pritiskom i na kraju ni on sam nije znao gdje se nalazi i šta radi, no uspio je odsvirati kraj nakon 110 minuta igre.

Top Komentari

zilan66
Ebo ti njega i njegovo sudjenje.propisi kaxu prekid utakmice.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi