Maccabi poražen, Medunjanin strijelac

Evropska liga, 3. pretkolo

Maccabi poražen, Medunjanin strijelac

Edmir Škorić

Izraelski Maccabi iz Tel Aviva poražen je na gostovanju kod grčkog Olympaikosa (2:1), a jedini gol za goste postigao je bh. reprezentativac Haris Medunjanin.

Medunjanin je nastavio sa sjajnim partijama i golovima u dresu Maccabija iz Tel Aviva. Izraelci su večeras minimalno poraženi od Olympiakosa. Maccabi je poveo u 18. minuti kada je Haris Medunjanin postigao pogodak sa bijele tačke. Isključenje Baninga u 60. minuti se ispostavilo kobnim za goste. Grci su preko Zairija i Rommedahla došli do potpunog preokreta.

Sturm je bio siguran na svom terenu protiv Dinama iz Tbilisija (2:0). Golove su postigli Feldhofer i Kienast. Bh. internacionalac Haris Bukva za tim iz Graza je odigrao 81 minutu, dok je iskusni bh. reprezentativac Samri Muratović ušao umjesto Kienasta u 77. minuti.

Pogotkom Vukčevića, Sporting je kao gost slavio nad norveškim Nordsjaellandom. Istim rezultatom je francuski Montpellier savladao mađarskog Gyora. Bh. kapiten Emir Spahić odigrao je svih 90 minuta. Maribor je sa 3:0 savladao škotski Hibernian. Uvjerljivu pobjedu Slovencima osigurali su Iličić (dva gola) i Tavares.

Pomalo neočekivano, Slovan je u Beogradu na Marakani savladao Crvenu zvezdu. Ivana je doveo goste iz Bratislave u vodstvo, Trifunović u 63. minuti poravnao, a par minuta kasnije je Salata postigao pobjedonosni gol za Slovake.

Evropska liga, 3. pretkolo (prve utakmice):
Gyor - Montpellier 0:1
Crvena zvezda - Slovan Bratislava 1:2
Wisla - Karabakh 0:1
Maribor - Hibernian 3:0
Nordsjaelland - Sporting 0:1
Olympiakos - Maccabi 2:1
Plzen - Bešiktaš 1:1
Sturm - Dinamo Tb. 2:0
Alkmaar - IFK Goteborg 2:0



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.