Maccabi stiže uz veliko obezbjeđenje
Reprezentativac BiH u dresu Maccabija: Haris Medunjanin

Željo u 3. pretkolu EL protiv ponosa Izraela

Maccabi stiže uz veliko obezbjeđenje

Protivnika sarajevskog Željezničara u trećem pretkolu Evropske lige, Maccabija iz Tel Aviva, na svakom gostovanju prati veliko obezbjeđenje, kao uostalom i svaku ekipu iz Izraela.

Maccabi je u drugom pretkolu gostovao kod azerbejdžanske ekipe Khazar Lankaran u gradu koji se nalazi samo 40 kilometara od granice sa Iranom. Ne treba posebno pisati o tome šta jedni o drugim misle Iranci i Izraelci, pa su ovaj susret obezbjeđivale velike policijske i vojne snage.

Revanš susret u Azerbejdžanu, koji je završio neriješeno 0:0, obezbjeđivalo je 400 policajaca i 300 vojnika, plus posebna ispomoć u pristigla iz Izraela u liku Instituta za obavještajne i specijalne operacije, mnogo poznatijeg pod imenom Mossad. Na utakmicu se nije moglo ući bez pasoša, kako bi se organizatori uvjerili da svi gledaoci dolaze iz Azerbejdžana, te da nema Iranaca među njima, koji su smatrani sigurnosnom prijetnjom.

Tako se u Sarajevu već nekoliko dana nalaze predstavnici Maccabija i Mossada čiji je zadatak provjeriti sve sigurnosne uslove u prijestolnici Bosne i Hercegovine, uz saradnju sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.