Macheda: Ne želim se vraćati u Italiju

Macheda: Ne želim se vraćati u Italiju

Edmir Škorić

Italijanski mladi napadač Manchester Uniteda Federico Macheda kaže da će, u slučaju da mora na posudbu, birati klub u Engleskoj.

Macheda se već nekoliko sezona bori da izbori mjesto u sastavu Manchester Uniteda, no uglavnom dobiva šansu u nekim manje važnim utakmicama. Drugi dio prošle sezone proveo je na posudbi u Sampdoriji, no tamo se više nema namjeru vraćati.

"Posudba u januaru? Imamo mogućnosti, ali definitivno se neću vratiti natrag u Italiju. Želio bih igrati u Engleskoj, jer želim da moja budućnost bude u Manchester Unitedu", rekao je Macheda uz dodatak:

"Postoje neki prijedlozi iz Premier lige, ocijenit ćemo ih i izabrati kada za to dođe vrijeme".

Prvi nastup u Premier ligi ove sezone napravio je tek u prošlom kolu kada je Manchester remizirao sa Newcastleom (1:1), a prvi gol u ovoj sezoni postigao je sinoć u Carling Cupu, kada su Crveni vragovi iznenađujuće ispali u četvrtfinalu od drugoligaša Crystal Palacea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.