Mađar Huszti prešao iz Hannovera u Zenit

Mađar Huszti prešao iz Hannovera u Zenit

Adnan Beganović

Mađarski fudbalski reprezentativac i sada već bivši član Bundesligaša Hannovera, Szabolcs Huszti, nova je akvizicija ruskog Zenita.

Mađarski reprezentativac imao je ponude Celtica i Zenita, ali se kraju odlučio prihvatiti ponudu ruskog kluba zbog bolje financijske ponude.

Huszti je imao još pola godine ugovora sa njemačkim Hannoverom, ali su ga Nijemci odlučili prodati prije isteka ugovora da bi mogli nešto zaraditi.

Mađar je u Hannover stigao 2006. godine iz francuskog Metza, te je postao jedan od nosioca igre ovog Bundesligaša. Još uviijek nije poznato koliko je Hannover zaradio od prodaje Mađara ruskom Zenitu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.