Madrid dobio četvrtog prvoligaša

Madrid dobio četvrtog prvoligaša

Nakon devet godina igranja u nižem rangu Rayo Vallecano je opet izborio povratak u špansku Primeru. Betis je od ranije poznat kao novi član Primere, a od sinoć je član najvišeg ranga takmičenja i Rayo Vallecano.

Momčad iz madridskog predgrađa svoju utakmicu 40. kola protiv Xereza igra tek danas na svom Teresa Rivero stadionu, ali je slavlje u Madridu moglo početi sinoć nakon što su Celta Vigo i Elche odigrali 2:2.

Treći putnik u Primeru bit će poznat nešto kasnije, jer će četiri tima plasirana od treće do šeste pozicije u Segundi razigravati za tu jednu poziciju u višem rangu. Ulaskom Raya Madrid će sada imati četiri člana Primere (Real, Atletico, Getafe i Rayo).

Da napomenemo da je Rayo u Primeri igrao kada su dres tog kluba nosila čak trojica bh. reprezentativaca Elvir Bolić, Elvir Baljić i Emir Granov. Rayo je još poznat i kao prvi klub u Španiji na čijem čelu je bila žena Teresa Rivero po kojoj i stadion nosi ime.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.