Madridski mediji zadovoljni Realom
Naslov u Marci. Mucho mejor

Španski mediji podijeljeni u ocjenama

Madridski mediji zadovoljni Realom

Jutro nakon velikog derbija između Milana i Real Madrida na San Siru naslovnice španskih sportskih listova bile su ukrašene slikama igrača madridskog kluba, ali su naslovi bili vrlo različiti, od onih zadovoljavajućih do ismijavajućih.

Zavisno od toga koji listi dolazi iz kojeg grada i koji je novinar bliži kojem klubu. Tako su madridski listovi Marca i AS, inače tradicionalno naklonjeni Realu, bili zadovoljni prikazanom igrom Reala, dok su Sport i El Mundo Deportivo, tradicionalno Barcini listovi pokušavali biti duhoviti i još jednom se izrugati madridskom klubu.

Na naslovnici Marce naslov je glasio "Mnogo bolji", dok je na njihovoj web stranici naslov bio "Pokazatelj napretka". U svom tekstu novinar Marce je napisao "Real je bio mnogo bolji u prvom dijelu, ali je igra slabila kako se bližio kraj".

Drugi madridski list bio AS bio je nešto manje oduševljen izvedbom Reala, ali nikako kritičan kao u prethodnim utakmicama. "Od zlata u prvom do blata u drugom", bio je naslov u ASU, dok je novinar u izvještaju napisao "Bila je to najbolja utakmica Reala ove sezone, ali samo u prvom dijelu, dok je u drugom sve palo u vodu".

S druge strane novinar lista Sport iz Barcelone je napisao "Real je igrao najbolje bez Raula, dok je s Benzemom nešto drugo. Real mnogo komplikuje u Ligi prvaka, a Milan je bio razočaravajući", dok su u El Mundo Deportivu bili malo sarkastični na igru Reala povezujući Realov bod s prijateljstvom Florentina Pereza sa Adrianom Galianijem. "Madrid je ponovo pomognut" glasio je naslov u El Mundu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.