Maestralni Višća hat-trickom odveo Zmajeve do pobjede u Južnoj Koreji
Druga pobjeda Roberta Prosinečkog na klupi bh. selekcije

Sjajan nastup bh. tima

Maestralni Višća hat-trickom odveo Zmajeve do pobjede u Južnoj Koreji

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u prijateljskom susretu u Jeonjuu selekciju Južne Koreje rezultatom 1:3.

Odigrao je tim Roberta Prosinečkog sasvim dobru utakmicu, a junak trijumfa je fudbaler Basaksehira Edin Višća koji je postigao hat-trick.

Jako dobro prvo poluvrijeme odigrao je naš tim i imao je zasluženu prednost. Uvodne minute pripale su našem timu, a vrijedi izdvojiti zaista dvije odlične šanse koje je imao Edin Džeko.

Prvo je bh. napadač u 13. minuti šutirao preko gola nakon dodavanja Todorovića, a u 21. minuti je izaašao sam pred golmana Kima, koji mu dobro brani.

Šehić je uzvratio sjajnom odbranom u 27. minuti meča nakon što se Son prošetao kroz našu odbranu, da bi na drugoj strani minut kasnije bh. tim došao do vodstva. Ćivić je ubacio, Višća je prihvatio loptu i pogodio je za 0:1.

Radost našeg tima je trajala samo dvije minute. Lee Jae-Sung je prošao kroz odbranu i pogodio je za 1:1.

Ipak, na odmor naša selekcija odlazi vodstvom. Duljević je dugom loptom pronašao Višću, a brzonogi bh. napadač ponovo je precizan za prednost BiH na poluvremenu od 1:2.

Nastavak utakmice ponudio je siromašnu predstavu sa obje strane. Koreja je pokušavala doći do izjednačenja, ali konkretne šanse nisu imali.

Sa druge strane izlaskom Džeke i Pjanića naša selekcija je ostala bez udarne igle i nismo ozbiljnije zaprijetili golu koreanskog golmana sve do 79. minuti. Rezervista Bajić sjajno pronalazi Višću koji volejom pogađa za prednost od 1:3.

Do kraja meča pravih šansi nije bilo. Naša selekcija je privela meč kraju i došla je do trijumfa.

Prijateljski meč:

Južna Koreja - BiH 1:3 (Jae Sung 30' / Višća 28', 45+1', 79')

Južna Koreja: Kim Seung-Gyu, Yun Young-Sun, Ki Sung-Yeung, Oh Ban-Suk, Lee Yong, Koo Ja-Cheol, Jung Woo-Young, Kim Min-Woo, Lee Jae-Sung, Hwang Hee-Chan, Son Heung-Min.

BiH: Šehić, Todorović (od 74. Bičakčić), Ćivić, Zukanović, Šunjić, Bešić, Cimirot (od 85. Lončar), Pjanić (od 57. Sarić), Duljević (od 67. Zakarić), Džeko (od 60. Bajić), Višća (od 82. Milošević).

Top Komentari

Gvardiola
Ovo je katastrofalno. Ko dovede ovog trenera? Sa ovakvom igrom nigdje nismo pristali!! Kad Koreju ne može dobiti bar 5 razlike, onda ga j...
3 43
Miki Mirza Basic
Nikad gori stoperski par u istoriji BH reprezentacije...
2 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi