Mafija reketari igrače u Engleskoj!

Mafija reketari igrače u Engleskoj!

Novinari britanskog BBC-a su došli do nevjerovatnog saznanja. Naime, nakon nekoliko mjeseci istraživanja, oni su došli do zaključka da neki od fudbalera koji igraju u Premier ligi nekoliko puta godišnje plaćaju i po 15.000 funti reketašima da ih "štite"!?

Izvor BBC-a se poziva izjavu člana jedne bande koja ordinira u južnom dijelu Londona.

On tvrdi da je neimenovani igrač koji je odrastao u takvom okruženju dužan "prijateljima" iz mladosti plaćati zaštitu ili u protivnome rizikuje da bude napadnut i da mu karijere bude okončana.

"Ljudi za koje radim naredili su toj osobi da im svaka dva ili tri mjeseca plaća određenu svotu novca kako bi se osjećali zaštićenima. Možda 15.000 funti za fudbalera i nije veliki novac, ali mi govorimo ovde o velikim svotama. U protivnom, dotični biva upozoren verbalno kako mi znamo gdje mu živi porodica, prijatelji ili svi koji su mu bliski. Kažemo mu i da obezbeđenje, koje taj možda misli da angažuje ne može 24 sata dnevno biti uz svakoga od njih", rekao je jedan lokalni kriminalac za BBC.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.