Magath: Bayern i Borussija ne bi trebali igrati Bundesligu

Trofejni stručnjak iznio zanimljiv prijedlog

Magath: Bayern i Borussija ne bi trebali igrati Bundesligu

Felix Magath ostavio je dubok trag u njemačkom fudbalu. Osvojio je mnogo trofeja, a u svom razgovoru za Hamburger Morgenpost dao je zanimljivu ideju. 

Magath smatra da je došlo vrijeme da se osnuje Superliga Evrope u kojoj bi se takmičili samo najbolji klubovi. Naravno svoje mjesto bi u toj ligi zauzeli Bayern iz Minhena i Borussija Dortmund. 

"Puno bi pravednije prema tim klubovima bilo da igraju neku vrstu super Evropske lige. Oni imaju veliku prednost. Mislim da bi najbolje bilo osnovati takvo takmičenje i omogućiti im da ne igraju domaća takmičenja," zaključio je Magath. Ipak teško je vjerovati da će super liga uskoro zaživjeti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti