Magath: Englezi su lijeni, zato i nemaju uspjeha

Njemački stručnjak

Magath: Englezi su lijeni, zato i nemaju uspjeha

Njemački stručnjak, Feilix Magath, u razgovoru za Spox.com govorio je o engleskom nogometu, o kojem nije imao riječi hvale.

"Englezima je teško trenirati. Kakvom je to profesionalnom sportašu teško trenirati dva puta dnevno? Meni je to potpuno smiješno", kazao je Magath.

Magath je tokom vođena Fulhama bio oduševljen samo atmosferom i navijačima na stadionu, dok je prema radnim navikama i općenito mentalitetu bio itekako kritičan. 

"Postoje očito razlozi zašto je Njemačka imala puno uspjeha u posljednjih 50 godina, a Engleska nije. Pogledamo li mentalitet, jasno je kako Nijemcima nogomet prirodno sjeda kao timski sport uz dobru dozu discipline. S druge strane, igrači Fulhama imali su velikih problema s disciplinom, i bili su jako osjetljivi", pojasnio je Magath.

Podsjetimo, ovaj 61-godišnji nogometni stručnjak bio je i kandidat za selektora BiH, ali se onda brzo povukao iz borbe.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.