Magath i Kjaer se posvađali

Nervoza u Wolfsburgu

Magath i Kjaer se posvađali

Edmir Škorić

Wolfsburgova "igra životom" traje. Vukovi još uvijek, kolo prije kraja bundesligaškog prvenstva, strahuju od mogućeg ispadanja iz lige.

Felix Magath, koji je s Wolfsburgom osvojio Bundesligu prije dvije sezone, nedavno se vrati na klupu kako bi spasio klub ispadanja. Da bi ostali u ligi, Vukovi moraju pobijediti Hoffenheim.

Stoga i ne čudi napetost i nervoza u gradu automobila, pa su se tako posvađali upravo Magath i danski odbrambeni igrač Simon Kjaer.

Naime, Kjaer je izrazio želju da predstavlja U-21 reprezentaciju Danske na Evropskom prvenstvu za mlade ovogljeta, dok je Magath odlučno odbacio mogućnost da njegov igrač sudjeluje na tom takmičenju.

"Ne mogu to tolerisati. Strogo sam protiv toga", kazao je Magath za Kicker.

Kjaer je u Wolfsburg stigao iz Palerma za 14 miliona eura. Njegova svađa s Magathom mogla bi ga na ljeto odvesti iz Wolfsburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.