Magath u Wolfsburg dovodi Salihovića?

Njemački mediji javljaju

Magath u Wolfsburg dovodi Salihovića?

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Sejad Salihović na radaru je Wolfsburogov trenera  Felixa Magatha.

Unatoč 4:1 pobjedi nad Hannoverom proteklog vikenda, trener Vukova Felix Magath namjerava u zimskom prijelaznom roku posegnuti za novim adutima.

Prema pisanju Sportal.de portala, jedna od Magathovih želja je naš reprezentativac Sejad Salihović, koji već sezonama zajedno sa Vedadom Ibiševićem igra u Hoffenheimu. Salihović ima ugovor do kraja sezone, pa bi, stoga, njegov trenutni klub mogao prodajom investirati.

Salihović je jedan od najplaćenijih igrača Hoffenheima, čiji je vlasnik Dietmar Hopp. Najveća prednost Salihovića je svakako ubitačna ljevica, ali krasi ga borbenost, podjednako dobra igra na lijevoj strani u odbrani i veznom redu. Jako je opasan iz prekida.

"Ne znam ništa o tome", kratko je čitavu priču komentirao Hoffenheimov menadžer Ernt Tanner.

Podsjetimo da je njegov suigrač Ibišević na meti engleskog Blackburna, pa bi se moglo dogoditi da obojica već na zimu napuste klub iz Sinsheima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije