Magath želi Bilbiju u Schalkeu

Magath želi Bilbiju u Schalkeu

Mladi fudbaler Borca Nemanja Bilbija nalazi se na meti nekoliko evropskih klubova, koji bi ga voljeli vidjeti u svojim redovima već u januaru naredne godine.

Bilbija je u ovoj polusezoni bio jedan od ponajboljih igrača banjalučkog Borca, koji je dugo vremena vodio premijerligašku karavanu, te je svojim igrama na sebe privukao pažnju većeg broja evropskih klubova.

Tako su svoje emisare u Banja Luku ove sedmice slali njemački bundesligaši Schalke, Hertha i Borussija Moenchengladbach, te švajcarski Zurich, koji su se kod Borca raspitivali za mogućnost dovođenja ovog potencijalnog A fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Za sada međutim, još uvijek ništa nije konkretno dogovoreno, a kako nam je kazao izvor iz banjalučke ekipe, Schalke bi mogao biti novi Bilbijin klub. Trener ove njemačke ekipe Felix Magath, očito poučen jako dobrim iskustvom sa bh. igračima u vidu Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića, opasno je "zagrizao" za Bilbiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.