Magičan dan Semira Štilića na Koševu: FK Željezničar ponovo pobijedio FK Sarajevo!

Plavi slavili protiv Bordo tima

Magičan dan Semira Štilića na Koševu: FK Željezničar ponovo pobijedio FK Sarajevo!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u velikom derbiju savladao Sarajevo na Koševu rezultatom 1:3.

Žestokih 45 minuta videlji smo na Koševu, a postignuta su i dva fantastična gola, po jedan sa obje strane.

Sarajevo je u 12. minuti stiglo do vodstva. Fantastična akcija je to bila, Mersudin Ahmetović majstorski izbacuje iz igre Osmankovića i pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.


Sarajevo je potom ostalo bez Anela Hebibovića koji se teško povrijedio. Stradalo mu je koljeno i morao je napustiti meč.

Gruba igra sa obje strane i dosta prekršaja nisu dozvoljavali da se stvore neke prave šanse, a u 29. minuti je jedan prekid koštao domaći sastav.

Dosuđen je slobodan udarac nakon što je rukom igrao Darko Lazić. Loptu je uzeo Semir Štilić i majstorski je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja prvog poluvremena nismo gledali naročito lijep fudbal. Bilo je dosta nervoze i na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Željezničar dolazi do preokreta. Štilić je napravio pola posla, ubacio je za Krpića koji iz peterca pogađa za 1:2.

Bordo tim potom kreće nešto ofanzivnije. Veliku šansu za izjednačenje propuštaju u 64. minuti kada Oremuš ne uspijeva zabiti nakon što je zaobišao Kjosevskog. Šutirao je u spoljni dio mreže.

Kazna za promašaj stigla je u 71. minuti. Semir Štilić fantastičnim dodavanjem je uposlio Veselinovića, Hodžić ga ruši, a sudija Kaljanac pokazuje na bijelu tačku. Štilić je pogodio sa 11 metara za 1:3.

Sarajevo nakon primljenog gola ima još jednu dobru šansu, no udarac Velkoskog u posljednji čas zaustavlja Osmanković. 

Do kraja susreta Željezničar igra zaista odlična. Tim Amara Osima je radio zaista sjajan posao i nije dozvolio previše igračima Sarajeva da napravi u fazi napada. 

Ostalo je do kraja 1:3 i Željezničar je po drugi put ove sezone pobijedio najvećeg rivala. Treba istaći da je Sarajevo meč završilo sa igračem manje nakon isključenja Šerbečića.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Sarajevo - Željezničar 1:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Džafić, Hodžić, Hebibović, Lazić, Šerbečić, Gavrić, Oremuš, Rahmanović, Tatar, Velkoski, Ahmetović.

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Krpić, Ramović, Štilić, Alispahić, Sadiković, Veselinović, Osmanković, Sipović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Disha
Kome ste vi interesantni sarajevske klosarcine,..mozete jos ove godine. Iduce ce vas Velez baciti u zaborav.
5 33
Rajvosa2019
Prije se derbi igrao za raju , papci su vec odavno syebali atmosferu
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi