Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo pomaže sportske kolektive

Potez vrijedan hvale

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo pomaže sportske kolektive

A. Beganović

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo odlučilo je pomoći sportskim kolektivima registrovanim na teritoriji pomenutog kantona. Raspisan je javni poziv za izmirenje poreznih dugovanja do kraja 2020. godine. U ovim, svakako teškim vremenima, ovakav vid pomoći Ministarstva na čijem čelu se nalazi Kenan Magoda je od ogromnog značaja.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo objavilo je javni poziv za prijavu sportskih klubova koji imaju nastala porezna dugovanja do kraja 2020. godine.

Svi sportski klubovi registrovani na teritoriji Kantona Sarajevo, a imaju porezna dugovanja nastala do kraja 2020. godine, mogu da se prijave na javni poziv na kojem će ministarstvo Vladi Kantona Sarajevo predložiti Odluku o raspodjeli sredstava sa pozicije "Tekući transferi neprofitnim organizacijama iz oblasti sporta", za izmirenje nastalih poreznih dugovanja do kraja 2020.

Svi sportski klubovi imaju pravo prijave za dodjelu sredstava za sufinansiranje poreznih dugovanja uz kriterije koje vrijedi ispuniti, a to je:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

- da je sportski klub registrovan na području Kantona Sarajevo
- javni poziv tretira porezna dugovanja sportskih klubova nastala do 31.12.2020. godine.
- elaborat o ekonomskoj i društvenoj orpavdanosti sufinansiranja poreznih dugovanja sportskog kluba i interesa za građane Kantona Sarajevo
- program rada za tekuću godinu sa obrazloženjem
- elaborat o utjecaju sufinansiranja poreznih dugovanja sa aspekta podizanja kvaliteta sportskog rada u klubu
- elaborat o usklađenosti rada sportskog kluba s ciljevima Strategije razvoja Kantona Sarajevo 2021. - 20217.
- financijski plan za tekuću godinu
- izvještaj o urednom financijskom poslovanju (bilans stanja, bilans uspjeha i narativni izvještaj za prethodnu godinu).
- rezultati i uspjesi na kantonalnom, federalnom, državnom i međunarodnom nivou
- da aplikant posluje preko Kluba koji aplicira na Javni poziv - dokaz završni računi zadnje tri godien (2020, 2021 i 2022. godina) i promet minimum preko 100.000.00 BAM po godini

Kompletne detalje javnog poziva možete pogledati OVDJE, a treba dodati i da javni poziv ostaje otvoren do kraja ovog mjeseca i za nadati se da će veliki broj klubova ispuniti uslove, te da će im ova hvale vrijedna "akcija" Kantona Sarajevo pomoću u budućem radu.

Top Komentari

rabodimis
Opet znaci finansirate one lopove sa Grbavice, pa sta im jos trebate dat, jel vas stid vise ?? Ovo fol namazano podvaljuje "Sarajevskim klubovima", dace za kosarku, rukomet, odbojku, itd. naku mizeriju a klosarima ce opet, po ko zna koji put gradjani Sarajeva placat sve moguce troskove.. I slucajno su opet zaobisli FK Sarajevo.. XD Ovo neki mladji koldzo ? Mozda im i Kosevo pokloni do kraja svog mandata, pa nek imaju 2 stadiona, jbo ga otac onaj odvratni..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti