Mahmutović donio pobjedu Teplicama, Ljevaković pocrvenio

Pet bh. internacionalaca igralo

Mahmutović donio pobjedu Teplicama, Ljevaković pocrvenio

M. Šljivak

Teplice su zahvaljujući bosanskohercegovačkom napadaču  Aidinu Mahmutoviću savladale ekipu Mlade Boleslav rezultatom 1:0 u susretu prvog kola češke Gambrinus lige.

Za ovaj susret u protokolu je bilo čak pet igrača iz Bosne i Hercegovine. Četvorka u Teplicama Mahmutović, Čajić, Ljevaković i Melunović, dok je za Mladu Boleslav nastupio Jasmin Šćuk, a svi su dobili priliku za igru u ovom meču.

Nakon što je prvo pluvrijeme okončano bez golova u nastavku je viđen i jedini gol na utakmici. Aidin Mahmutović je pogodio u 50. minuti za vodstvo Teplica od 1:0, a ispostavio se to kao konačan rezultat susreta za prvu pobjedu Teplica u novoj sezoni.

Treba istaći da je Admir Ljevaković dobio crveni karton u 68. minuti utakmice, dok je Mahmutović napustio igru u 78. minuti, a umjesto njega je ušao Melunović. Aldin Čajić i Jasmin Šćuk su odigrali svih devedeset minuta za svoje ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.