Mahmutović donio pobjedu Teplicama
Naši internacionalci u Teplicama, sa lijeva na desno: Aidin Mahmutivić, Aldin Čajić, Alen Melunović, Adi Mehremić, Admir Ljevaković, Muamer Gagula

Gambrinus liga, 13. kolo, Teplice - Hardec 2:1

Mahmutović donio pobjedu Teplicama

Teplice su u okviru 13. kola češke Gambrinus lige savladale sa 2:1 na svom stadionu Na Stínadlech Hradec Kralovea, a tri naša igrača su počela utakmicu od prve minute, od kojih je jedan i to Aidin Mahmutović donio pobjedu u 88. minuti.

Admir Ljevaković, Aidin Mahmutović i Aldin Čajić u kojeg Jiri Plišek ima veliko povjerenje s obzirom da ima tek 18 godina i tek je došao u klub, počeli su ovu utakmicu od prve minute.

Već na samom početku utakmice, tačnije u 10. minuti defanzivac Vladimír Pokorný dovodi goste u vodstvo od 0:1. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao.

Kada su već mnogi smatrali da su Teplice nakon sjajne forme i posljednje utakmice u kojoj su savladali Spartu iz Praga, prosuli bodove domaćini su pokazali svoj kvalitet i opravdali ulogu favorita u ovom susretu.

Prvo  na scenu stupa 24-godišnji veznjak, Lukáš Zoubele koji 80. minuti ušao umjesto našeg Čajića, a gol je postigao samo minutu kasnije. U 88. minuti naš internacionalac, Aidin Mahmutović koji je u sajajnoj formu u posljednje vrijeme postiže pogodak za pobjedu Teplica i ostanak na samom vrhu tabele.

TEPLICE: T. Grigar, M. Smejkal, M. Matula, M. Siva, J. Hosek, A. Ljevaković, J. Mareš, D. Kalivoda, A. Čajić, T. Vondrášek, A. Mahmutović.

HARDEC KRALOVE: J. Hanus, J. Chleboun, R. Wozniak, J. Podebradsky, M. Kasalek, V. Pokorný, R. Fischer, T. Rezek, J. Janoušek, V. Pilar, P. Dvorak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije