Mahmutović: Dosadašnji dio prvenstva je protekao neočekivano

Budućnost sutra u Gračanici

Mahmutović: Dosadašnji dio prvenstva je protekao neočekivano

S. Mlaćo

Nakon remija sa Zvijezdom na svom terenu, u FK Budućnost su se okrenuli gostovanju Bratstvu.

Bratstvo igra sjajno na otvaranju sezone, na diobi su prvog mjesta, te želi nastaviti sa dobrim igrama.

Ipak, i Banovićani imaju svoje planove. Za SportSport.ba je govorio prvotimac ovog kluba Halil Mahmutović.

"Mislim da je dosadašnji dio prvenstva protekao neočekivano. Sve ekipe, počevši od nas, su pravile iznenađenja u oba smisla. Favoriti su gubili unaprijed upisane bodove, a autsajderi su znali iznenaditi i sami sebe, što pokazuje i tabela gdje se recimo jedan GOŠK nalazi na posljednjem mjestu. Bodovna razlika je jako mala, jedna pobjeda vas gura u vrh, dok poraz ili dva vas zakucaju za dno tabele", ističe Mahmutović.

Banovićani imaju sedam bodova.

"Što se tiče nas, jako loš start i dva poraza, nakon kojih smo se podigli i tako u zadnje tri utakmice upisali 7 bodova i primili tek dva gola, što je odlično s obzirom na to da smo u prva dva kola primili 6 golova. Imali smo problema i sa povredama što će nadam se ostati iza nas i da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti i postajati čvršći i pametniji".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Već sutra novi ispit.

"Sutra smo gosti kod Bratstva iz Gračanice, ekipe za koju se nikako ne može reći da nije zaslužila treću poziciju na kojoj se trenutno nalazi. Bodovno su izjednačeni sa liderom, što im još više daje na kvaliteti. Obostrano se dobro poznajemo i znamo šta možemo očekivati jedni od drugih. Žao mi je što zbog ove globalne farse nema publike, jer bi sigurno mogli gledati jednu kvalitetnu utakmicu. U svakom slučaju kako oni, tako se i mi nadamo korektnosti i pozitivnom rezultatu", dodao je Mahmutović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi