Mahmutović dvostruki strijelac

Gambrinus liga 12. kolo, Sparta - Teplice 0:2

Mahmutović dvostruki strijelac

U okviru 12. kola češke Gambrinus lige Teplice su savladale Spartu iz Praga, rezultatom 0:2, a oba gola je postigao naš internacionalac Aidin Mahmutović. Također od prve minute se na terenu našao i Aldin Čajić.

Na Generali Areni Teplice naših internacionalaca su odigrale sjajno, te savladale Spartu sa 0:2 i tako nastavile utrku za plasman u Europu naredne sezone. U ovom susretu startovala su dva naša internacionalca Aidin Mahmutović i 18-godišnji Aldin Čajić koji je dvije sezone nosio dres praškog kluba u mlađim selekcijama.

U oba poluvremena je postignut po jedan pogodak. U 31. minuti  24-godišnji napadač gostiju, Aidin Mahmutović postiže gol za 0:1, a tim rezultatom se otišlo na odmor.

Isti igrač u 66. minuti udvostručio je prednost Glassmakersa svojim drugim golom na utakmici. Sa ova tri boda, Teplice se trenutno nalaze na trećem mjestu sa osvojenim 21 bodom u dosadašnjem dijelu prvenstva, iza Viktorie i Sparte.

SPARTA: Blažek, Brabec, Repka, Pamić, Bondoa, Sionko, Vacek, Kladrubský, Kucka, Bony, Kadlec.

TEPLICE: Grigar, Vidlička, Smejkal, Rosa, Matula, Siva, Hosek, Mareš, Čajić, Vondrášek, Mahmutović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti