Mahmutović i Čajić pogađali u porazu Teplica

Sjajan nastup bh. internacionalaca u Češkoj

Mahmutović i Čajić pogađali u porazu Teplica

U pretposljednjem susretu 16. kola češke Gambrinus fudbalske lige Hradec je na svom terenu rezultatom 3:2 bio bolji od Teplica.

Sjajan nastup u dresu gostujuće ekipe zabilježili su bh. internacionalci u Teplicama, Ajdin Mahmutović i Aldin Čajić, koji su postigli golove za svoju ekipu u posljednjem susretu jesenjeg dijela fudbalskog prvenstva Češke.

Mahutmović je već u sedmoj minuti utakmice doveo Teplice u vodstvo, ali se na odmor na kraju prvog poluvremena ipak otišlo pri izjednačenom rezultatu, nakon što je na 1:1 u 32. minuti poravnao Plašil.

U devetoj minuti nastavka Čajić je vratio prednost Teplicama, ali njegova ekipa do kraja susreta nije uspjela sačuvati prednost, pa čak ni bod. Samo dvije minute nakon Čajićevog pogotka, Fukal je izjednačio, a pobjedu domaćima donio je u 66. minuti Dvorak.

Teplice tako nakon prve polusezone zauzimaju sedmu poziciju na tabeli, dok je Hradec sa ova tri boda pobjegao iz opasne zone i sada su na 11. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.