Mahmutović i Ljevaković pogađali, Teplice ponovo ubjedljive

Golovi bh. igrača

Mahmutović i Ljevaković pogađali, Teplice ponovo ubjedljive

M. Šljivak

Fudbaleri Teplica nastavili su sa pobjedama u češkom prvenstvu, a ponovo su naši internacionalnci pružili odlične partije.

Teplice su sa ubjedljivih 5:1 savladale Bohemians u 10. kolu Gambrinus lige, a  u strijelce su se upisali Aidin Mahmutović i Admir Ljevaković.

Kaufam je u 15. minuti pogodio za vodstvo Teplica,  da bi gosti preko Stochla 10 minuta kasnije izjednačili na 1:1. Ipak, Teplice u 32. minuti ponovo dolaze do gola. Mahmutović je uposlio Salamija, koji je pogodio za 2:1.

Admir Ljevaković je svojim golom u 54. minuti susreta povećao prednost na 3:1, da bi naš drugi internacionalac Aidin Mahmutović u 72. minuti novim golom u ovoj sezoni povisio na 4:1. Konačnih 5:1 postavio je Taborsky u 80. minuti utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.