Mahmutović i Ljevaković ponovo na vrhu

Nastavlja se "mrtva trka" Sparte i Teplica

Mahmutović i Ljevaković ponovo na vrhu

A. Beganović

Današnjim susretima Teplice - Slovacko i Slavia - Liberec kompletirano je 21. kolo češkog fudbalskog prvenstva.

Teplice, u kojem sa dosta uspjeha nastupa bh. dvojac, Ajdin Mahmutović i Admir Ljevaković, bile su bolje od Slovackog (2:1), pa su se tako poravnale na čelu tabele sa Spartom.

Sve do 79. minute pogodaka nije bilo, a onda Fujerik dovodi Slovacko u vodstvo. Samo tri minute kasnije Nemcicky autogolom stvari vraća na početak, a u sudijskoj nadoknadi vremena Dosek donosi pobjedu Teplicama. Admir Ljevaković na terenu je proveo svih 90 minuta, dok je Ajdin Mahmutović iz igre izašao u 74. minuti. Oba naša internacionalca solidno su odradili posao u današnjem susretu.

Slavia je pred svojim navijačima  doživjela jako neugodan poraz. Liberec je golovima Kerića u 19. i Vulina u 25. minuti sasvim zasluženo došao do bodova.

Prvenstvo Češke, 21. kolo:

Teplice - Slovacko 2:1 (Nemcicky 82 '-o.g, Dosek 90' / Fujerik 79')
Slavia - Liberec 0:2 (Kerić 19', Vulin 25')

Poredak:
Sparta 43, Teplice 43, Jablonec 41, Banik 39...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.