Mahmutović i Ljevaković 'srušili' Plzen
Ajdin Mahmutović postigao je dva pogotka

Češka

Mahmutović i Ljevaković 'srušili' Plzen

Adnan Beganović

U okviru češkog fudbalskog prvenstva danas su igrane utakmice 19. kola. Naši internacionalci u dresu Teplica, Ajdin Mahmutović i Admir Ljevaković, odigrali su sjajno te svojim golovima donijeli pobjedu svom klubu u duelu sa Plzenom. 

Teplice su u ovaj susret ušli kao favoriti i to su na terenu opravdali. Ajdin Maksumović i Admir Ljevaković bili su daleko najbolji pojednici susreta.

Momčad naših internacionalaca povela je već u 4. minuti, a strijelac je bio Ljevaković. Na 2:0 povisio je Mahmutović u 30. minuti, da bi za konačan rezultat (3:0) ponovo pogodio Mahmutović u 73. minuti susreta.

Ovom pobjedom ekipa naših internacionalaca približila se vrhu tabele i trenutno se nalaze na 7. mjestu sa 28 bodova, samo četri manje od drugoplasiranog Libereca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.