Mahmutović i Merzić nastavljaju zabijati
Mahmutović zabio dva gola u zadnje dvije utakmice

Teplice ponovo slavile

Mahmutović i Merzić nastavljaju zabijati

Edmir Škorić

Teplice su u prvom krugu češkog Kupa slavili u gostima kod dosta slabijeg Ustina rezultatom 1:4. Naši internacionalci Samir Merzić i Ajdin Mahmutović ponovo su zatresli protivničku mrežu, podsjetimo isto su uradili i u prošlom kolu prvenstva Češke.

Jučer je odigran i prvi krug utakmica češkog Kupa, a Teplice našeg bivšeg reprezentativca Samira Merzića, te mladih Ajdina Mahmutovića i Admira Ljevakovića došao je do gostujuće pobjede kod Utina rezultatom 1:4.

Pred oko 1320 gledaoca Mahmutović je već nakon prve minute glavom šutirao prema golu domaćih, no ostalo je 0:0. Ipak, nije puno trebalo bišvem igraču zeničkog Čelika. Mladi bosanskohercegovački napadač u osmoj je minuti došao sam pred domaćeg čuvara mreže i loptu poslao između njegovih nogu u mrežu za vodstvo Teplica.

Zacharis u 18. minuti uspijeva kazniti nekolicinu gostujućih promašaja i izjednačiti rezultat. Novo vodstvo Plišekovom timu donosi bivši reprezentativac BiH Samir Merzić u 27. minuti. Efektnim udarcem loptu je pospremio u lijevi ugao golmana Radima Novaka. Nekoliko minuta prije ovog pogodka Mahmutović je ponovo imao sjajnu priliku.

U drugih 45 minuta Teplice golovima Vondraseka i Elsamnija u 51., odnosno 87. minuti dolaze do konačnih 4:1 protiv Ustia. Treba napomenuti da je Mahmutović imao još nekoliko dobrih prigoda u drugom dijelu, a osim toga asistirao je Vodraseku kod trećeg gola.

Svih pet utakmica Kupa pripalo je gostima, pa su tako Slavia Prag, Brno, Sigma i Sparta zajedno s Teplicama slavili na gostovanjima kod znatno slabijih protivnika. Treći naš internacionalac u redovima Teplica, Admir Ljevaković, odigrao je jučer svih devedeset minuta.

Usti - Teplice 1:4 (1:2)
7' Mahmutović - 0:1
18' Zacharis - 1:1
26' Merzić - 1:2
53' Vodrasek - 1:3
86' Elsamni - 1:4

Kup Češke:
Česka Lipa - Slavia Prag 2:4
Frydek Mistek - Brno 1:2
Lisen - Sigma O. 1:3
Usti n. L. - Teplice 1:4
Usti n. Orl. - Sparta Prag 0:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.